S.O.S. Fake News!

S.O.S Fake News!, noul proiect al asociației noastre, prevede un transfer adaptat de informatii utile in procesul de identificare a diferentelor dintre stiri false si adevarate, cat si felurile prin care copiii și adolescenții pot fi feriti de efectele nocive ale cyberbulling-ului.

Proiectul nostru vizează o serie de cursuri interactive de educație media, cu o abordare specifica pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, având ca obiective principale educarea și formare spiritului critic în privința receptării informațiilor din mass media și mediul online și, totodată, mobilizarea și implicarea profesorilor și părinților, în procesul activ de educare media a tinerilor.

Cel mai important obiectiv pe care ni-l propunem este legat de cultivarea abilităților necesare pentru a identifica sursele și modalitățile prin care conținuturile false sunt răspândite în mediul online.

S.O.S. Fake NEWS! este un proiect finanțat de Primăria Municipiului Iași, prin Programul anual de finantare in baza Legii 350/2005 pentru finantarea societății civile pentru anul 2020.