EDU-CIVIC. Drepturi, Dizabilitate, Diversitate


Guvernarea transparentă și participarea civică sunt strâns legate de principiile democratice și respectarea drepturilor omului. Acest lucru presupune, fără dubiu, și respectarea diversității de orice fel, garantarea și respectarea drepturilor grupurilor vulnerabile, transparență decizională, facilitare comunitară, și, în genere, un ecosistem deschis dialogului, inovării și consolidării grupurilor civice.
Proiectul nostru – Edu-CIVIC. Drepturi, Dizabilitate, Diversitate, implementat de Asociația Moral Compass în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași și co-finanțat de Primăria Municipiului Iași, vizează două obiective esențiale:
(a) Promovarea educației civice în contexte formale și informale (cu accent pe diversitate, drepturi și dizabilitate);
(b) Dezvoltarea cercetării în domeniul guvernării participative prin elaborarea unor rapoarte științifice ce vor contura viitoare strategii eficiente pentru respectarea diversității și a drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Durata proiectului: 1 iulie – 15 noiembrie 2022.


Avem nevoie de ajutorul tău!
Ajută-ne să înțelegem mai bine modul în care anumite variabile de personalitate se asociază cu atitudini față de aspecte variate legate de drepturi, prejudecăți și diversitate.
În plus, poți câștiga unul dintre premiile puse în joc (Extragerea va fi pe 31 octombrie).

Link de participare


Am creat EDU-CIVIC HelpLine pentru a identifica cu o mai mare ușurință situațiile de încălcare a drepturilor copiilor cu dizabilități, situații de discriminare pe baza dizabilității și oricare alte întâmplări din această zonă a prejudiciului.

Raportează situațiile de abuz sau discriminare la care ai fost martor(ă). Echipa Moral Compass va prelua cazul și, împreună, vom contribui la o lume mai bună pentru copiii cu dizabilități.
Îți mulțumim!