Stop body shaming


Body shaming-ul sau Rușinea corporală este definită de o serie de comportamente și atitudini negative față anumite aspecte fizice ale unei persoane – spre exemplu, greutatea, înălțimea sau alte aspecte care țin de corpul unei persoane (imaginea fizică).

            Proiectul nostru – STOP Body Shaming! vizează desfășurarea unor ateliere educative non-formale ce au ca scop principal reducerea fenomenului de body-shaming ca formă specifică a bullying-ului și cyberbullying-ului (agresiune sau victimizare) în rândul elevilor de gimnaziu și de liceu.

            Proiectul este implementat de Asociația Moral Compass, în parteneriat cu CJRAE Iași și co-finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Legea 350/2005.

            Durata proiectului: 15 iulie – 15 octombrie 2022.


Participă la cercetare

Atunci când abordăm o anumită temă, mizăm pe știință și acest lucru ne ajută să tratăm în profunzime teme sensibile precum anxietatea, depresia, bullying-ul sau singurătatea. Și de această dată, avem nevoie de ajutorul tău pentru a descoperi împreună rolul jucat de social media în contextul fenomenului body-shaming.
Așadar, te invităm să ne susții în demersul nostru de cercetare completând următorul chestionar:

Link de participare

Avem și o veste foarte bună: poți intra în joc pentru două premii faine.
Îți mulțumim!


Participă la conferința

12 octombrie 2022

Asociația Moral Compass vă invită miercuri, 12 octombrie 2022, începând cu ora 17.00, la evenimentul hybrid ”Stop body shaming”, în cadrul proiectului cu același titlu, derulat de asociația noastră cu în parteneriat cu CJRAE Iași și co-finanțat de Primăria Municipiului Iași.
Primii 35 înscriși vor putea participa la eveniment, onsite, la EFT HUB (partenerul logistic al acestui eveniment), str. Heliade, nr. 4, Iași.
Un număr nelimitat, de alți doritori, se vor putea conecta online.
CINE poate participa?
Orice este interesat de rezultatele proiectului și dornic de a multiplica acțiunile noastre. Sunt vizați cu precădere consilierii, părinții, dar și elevii dornici să combată fenomenul, să devină ambasadori ai mesajului nostru. SE VA ELIBERA ADEVERINȚĂ DE PARTICIPARE.

CUM mă înscriu dacă pot participa fizic?
Dă-ne de știre că vrei și poți ajung, să ne fii alături, prin email la danila.oana@uaic.ro
În programul conferinței, care va fi complet publicat în curând, vor interveni: asis. univ. dr. Alexandra Maftei, manager de proiect, alături de invitații săi: medici, psihoterapeuți, consilieri în problematica imaginii corporale, dar și elevi și părinți amabsadori ai mesajului nostru.



Link către pagina de facebook a proiectului